Free CSS Templates


Trebinje

Upoznajte Trebinje, jedan od najdragocenijih dragulja Hercegovine, sunčano mesto poznato po starom gradu, Arslanagić mostu i manastiru „Hercegovačka Gračanica“ ,gde je sahranjen pesnik Jovan Dučić.

Ime grada potiče ili od tribunus (tribunus militum je zapovednik jedne veće ili više manjih jedinica rimske vojske) ili od slovenske reči treb, što znači žrtva (žrtvovati). Nalazi se na samom jugu Hercegovine u najjužnijem delu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Trebinjski stari grad nastao je početkom XVIII vijeka na obali reke Trebišnjice. Današnji stari grad – Kastel nastao je od nekadašnjeg trgovačko-zanatskog centra. U starom gradu, na temeljima rimskog, srednjovekovnog i turskog grada, izgrađena je austrijska kasarna krajem XIX i početkom XX veka. U njoj je smešten Muzej Hercegovine.

Smešteno je ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja, u dolini nekada najveće evropske reke ponornice Trebišnjice, koja protiče kroz grad.

 

Galerija:

 

O Tivtu

Tivat se nalazi u centralnom delu Bokokotorskog zaliva, na jugozapadnim padinama brda Vrmac (765m). Nasuprot se proteže tivatski zaliv koji ujedno predstavlja i najveći od četiri zaliva u Boki Kotorskoj. Tivatski zaliv s Krtoljskim arhipaelagom osvaja svakog posetioca. Opširnije...

Kontakti

Mobilni 1: +382 67/ 860-334
Mobilni 2: +382 67/ 326 650
Mobilni 3: +382 67/ 650 694
Tel./Fax: +382 32/ 673-822

E-mail: info@tivattravel.com

Adresa: Kotorska 2C-Seljanovo

Crna Gora, Tivat 85320

Broj licence: 368